Samenwerken is heel
makkelijk als alles goed gaat.
Maar is een een probleem,
dan versta je elkaar vaak niet.
Als mediator haal ik de
angel uit het conflict.

DE MEDIATOR

Tabitha van den Berg

“Ik geloof dat de best passende oplossingen door mensen zelf bedacht worden. De meeste partijen bij mij aan tafel blijken dat ook prima te kunnen. Met een beetje hulp. De mediators neemt de regie over het proces en jullie richten je op de inhoud. Onderzoeken waar het schuurt en kijken wat er wenselijk en (nog) mogelijk is voor de toekomst. Dat doe ik bij voorkeur met als het even kan met een vleugje humor op een daadkrachtige en warme manier.”

Als mediator word ik ook regelmatig gevraagd als teamcoach/trainer bij reorganisaties en in moeizame verlopende samenwerking tussen collega’s en binnen teams. Ik coach op verzoek ook individuen. Mensen die vastlopen in conflict en moeizame communicatie en toe zijn aan verandering. En daarbij zelf bepalen wat ze willen aanpakken. Ik ben zowel onderzoekend/vragend als volgend in dat soort trajecten. Met oog voor oplossingen.

Ik ben als gastdocent verbonden aan de Vrije Universiteit (VU) te Amsterdam en geef regelmatig trainingen en gastoptredens aan hogescholen en andere universiteiten. In mijn vrije tijd ben ik, naast het managen van een actief gezinsleven, al jaren betrokken bij buurtbemiddeling in Amsterdam.”

Specialisatie
Na mijn post-academische opleiding basis mediation in 2011 heb ik bij het ADR-instituut de specialisatie Arbeidsmediation gevolgd. Ik begeleid arbeidsconflicten en samenwerkingsproblemen tussen twee of meer personen. Ook geef ik regelmatig trainingen in mediation-vaardigheden aan professionals en jongeren. Mijn stijl: betrokken, ruimte gevend, humor en resultaatgericht.

Mijn achtergrond
Van huis uit ben ik jurist. Na mijn studie heb ik een aantal jaar op projectbasis in het buitenland gewerkt via o.a. de Europese Commissie op het vlak van internationale / interculturele samenwerking. Sinds 2007 ben ik terug in Amsterdam waar ik eerder o.a. verbonden was aan het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Ik heb in vele teams met mensen uit vele disciplines, landen en culturen mogen samenwerken. Wat een verrijking! En, bijkomend voordeel, ik kan zowel in het Nederlands als in het Engels mediaten.

Ik ben getrouwd, woon in Amsterdam (Noord) en heb drie kinderen. Sinds 2012 ben ik (legal) mediator, geaccrediteerd door het MfN-register. Ik volgde de post-academische opleiding tot mediator aan het Amsterdamse ADR Instituut. Vanaf 2014 ben ik ondernemer en als mediator en eigenaar verbonden aan Mediation Amsterdam (opgericht in 2004 door Barbara Hoogenboom) waar ik in 2016 mijn zakelijk partner Eline van Tijn verwelkomde.

Meer weten?
Bel of mail mij rechtstreeks